V Ostrově nad Ohří funguje restaurace FlammBeef, která sází na burgery a alsaské speciality. Jenže zákazníci nepřicházejí. Na pomoc si přivolali Ano, šéfe! a Zdeňka Pohlreicha. Jeho verdikt? Lenost, chaos a konzervovaná kukuřice.
Bistro, které nešlape. Zákazníci chybí, očekávání jsou vysoká
Podnik FlammBeef provozuje Miroslav Malina s kolegy. „Asi před rokem jsme s kolegou otevřeli bistro, kde chystají flammkuchen, burgery, ale nechodí nám sem lidi. Zdeňka vidím jako zachránce z Hvězdných válek, tak snad poradí,“ uvedl otevřeně majitel v pořadu Ano, šéfe! na Primě.
Šéfa však hned po příchodu překvapila nejen prázdná zahrádka, ale i celkový přístup personálu. „Tady lidi spočítáš na prstech jedné ruky,“ poznamenal hned po příjezdu. A během kuřácké pauzy dodal: „Tomuhle se teď v Čechách říká práce?“
Co šéf ochutnal, to zkritizoval. A tentokrát opravdu nešetřil
Když přišly objednané pokrmy, bylo zle. „Hranolky jsou studené, cibulové kruhy nejsou domácí, alsaská specialita se správně dělá úplně jinak. Tohle s tím původním jídlem nemá nic společného. Základ asi bude kupovaný. Steak jsem dostal, aniž by se mě někdo zeptal, jak ho chci. A proč mám k hamburgeru kukuřici v konzervě? Houska burgeru je upražená, burger s krevetami – to jsem asi odvážná školačka,“ hodnotil Pohlreich ostře.
V kuchyni pokračoval stejně nekompromisně: „Burgry jsou hrozné, houska suchá, potřebovala by lepší péči. A jestli ji máte z pekařství, neříkejte mi jeho název. Odehrává se tu něco, čemu se říká líné vaření. Malinko na to přisíráte. Pokud tedy na to úplně neserete.“ Šéf si prostě nebral servítky.
Záchrana na poslední chvíli? Tým čeká restart i zátěžový test
Zdeněk Pohlreich si pozval provozovatele a kuchaře ven před podnik. „Za sebe vám můžu slíbit, že aby to mohlo být lepší, bude to nejdřív pořádnej Saigon. Není to nic osobního, ale musíme to udělat,“ řekl jim narovinu.
Během zátěžového testu tým dostal příležitost ukázat, že to s podnikáním myslí vážně. Přizvali i bývalou manželku jednoho ze společníků. „Zařídili jsme vám, že budete mít plnou hospodu i zahrádku, tak šup do práce,“ oznámil šéf.
Po testu přišlo závěrečné hodnocení. „Jednoznačně nejste, v této sestavě, schopni vydávat a dělat víc jídel. Menu je komplikovaný,“ začal hodnotit šéf a dodal: „Jsi hrdina, že jsi neutekl, ale asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní. Ke škodě podniku. Navíc tu máte možnost rozšíření. Udělejte ten byznys tak, ať je to větší zábava.“
Zda FlammBeef naplno využije šanci na restart, ukážou až další týdny. První impulz ale dostali pořádně hlasitý.
Další premiérový díl Ano, šéfe! můžete zhlédnout na Primě 9. října od 21:35. Již nyní je epizoda na prima+.

Ulice: Vanda přizná vztah s Rosťou, jenže ten o tom nic neví. Následky na sebe nenechají dlouho čekat
Zdroj: Ano, šéfe!, Prima