Ano, šéfe: Pohlreich si v restauraci Na Čertovce udělá nechtěný výlet do devadesátek

Už ve čtvrtek uvede Prima jubilejní stý díl Ano, šéfe. Zdeněk Pohlreich (67) se tentokrát vydá do Dolní Moravy a hned od prvních minut je jasné, že majitele restaurace nečeká pochvala. Na stole přistane pstruh z mrazáku, maso, které se nedá jíst, a hlášky, na které diváci čekali celý podzim.

REKLAMA

Na oko plná hospoda, uvnitř prázdno

Restaurace Na Čertovce působí zvenku lákavě. Parkoviště narvané auty, kolem proudí turisté, cyklisté i rodiny s dětmi. Jenže za dveřmi už atmosféra tak přívětivá není. „Tohle jsem nečekal, vždycky, když jsem v hospodě, kde visí zvířecí kůže, tak se mi zvedá žaludek. Tohle není interiér, o kterém by se dalo říct, že je zastaralý. On je prostě starý,“ poznamená šéf hned po příchodu.

Objednávky jídel předem pak působí spíš jako výlet zpátky do devadesátých let. „Je to tak rok 1995. Nějak se nám tu ztratil letopočet,“ glosuje Pohlreich.

Maggi v polévce a pstruh z mrazáku

Když přijde na ochutnávání, dostává divák přesně to, co od Ano, šéfe očekává. Ironické poznámky a upřímné hodnocení bez servítků. Polévka s Maggi, toast bez másla a kotleta utopená v hnědé omáčce šéfa nepřesvědčí. „Salátek je taky povedený. Se sladkým jogurtem. Nebo je to Pribináček?“ ,utrousí.

Pak dorazí ryba. „Jsem si říkal, dám si čerstvého pstruha. Ten si zaplaval tak v mrazáku maximálně,“ říká Pohlreich a v tu chvíli už je jasné, že se jubilejní díl zapíše mezi ty památné. Vrchol přijde s hlavním chodem. „To maso je prostě nepoživatelné. To se nedá sežrat. Tady je to zamíchané s nějakou hnědkou. To je peklo.“

Kdo to celé řídí?

Během natáčení se šéf ptá, kdo je za to všechno zodpovědný. „Jídlo na vyliž pr*el, někomu ale tenhle barák patří a já se s ním chci potkat. To zasluhuje pořádné vysvětlení,“ říká směrem k neviditelnému majiteli.

Ukáže se, že podnik vede David, který kromě Čertovky obsluhuje i další byznys. Kuchyně podle něj nevydělává a on nemá čas jí věnovat potřebnou energii. Otázkou tedy je, nakolik si vezme Pohlreichova doporučení k srdci. Jedno je však jisté. Ano, šéfe ani po stovce dílů neztrácí ostrost a Zdeněk Pohlreich zůstává věrný svému stylu, který diváci milují.

Zdroje: autorský text, Prima, Ano Šéfe,

Petra Synková
Petra Synková
Psaní bere jako způsob, jak zpomalit a zároveň se nezbláznit z dnešního světa. Už 8 let působí jako freelance redaktorka a nakonec zakotvila u toho, co ji baví nejvíc, tedy psaní o seriálech, filmech a reality shows. Vždycky hledá zajímavý detail, který běžnému divákovi unikne, a dokáže ho proměnit ve čtivý příběh. Když zrovna nesedí u klávesnice, tráví čas venku a dobíjí baterky pohybem.

Zdeněk Pohlreich se s Ano, šéfe vrátil k Letovskému statku a nestačil se divit. Změna k lepšímu jej velmi překvapila

„Dálnice hotová, zázraky se dějí,“ poznamenal s úsměvem Zdeněk Pohlreich, když po delší době mířil s Ano, šéfe! k restauraci Letovský statek.

Kvíz: Poznáte legendární české filmové hlášky? Otestujte svou paměť i cit pro klasiku

Otestujte, jak dobře znáte slavné české filmové hlášky. Kvíz pro milovníky kinematografie od Hrušínského po Svěráka vás vrátí do zlaté éry filmu.

Lukáš Vaculík v roli lékaře podezřelého ze sériových vražd, příběh je inspirován skutečností

Prima+ uvede čtyřdílnou minisérii Noční operatér a v hlavní roli se představí Lukáš Vaculík. Ten ztvární lékaře podezřelého ze sériových vražd.

Show Jana Krause: Vanda je jen jedna, jak na seznamku a Xholakys přemýšlí o psychologii

Pozvání do Show Jana Krause přijal zpěvák Richard Müller s manželkou Vandou, komička Lucie Macháčková a influencerka Valérie Holáková alias Xholakys.

Farma Vojty Kotka 2. epizoda: Nečekaný živočich v rybníku, mráz a maringotka bez elektřiny

Vojta Kotek v druhém dílu svého dokuseriálu čelí mrazu, bahnu i chráněnému čolkovi. Příroda mu připomene, že na farmě platí její pravidla.

Ano, šéfe: Letovský statek upadl v zapomnění. Tortilla v jihočeské restauraci? Pohlreich se nestačil divit

Letovský statek, kdysi vyhlášená zastávka po cestě na Strakonice, zeje prázdnotou. Když dorazil Pohlreich s Ano, šéfe, bylo jasné, že kuchyně dostane lekci.