Moravské Drahotuše přivítají ve druhé epizodě nového Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha trochu jinak, než čekal. Restaurace U Jelena slibovala srdečnou atmosféru a dobré jídlo. Místo toho se Pohlreich ocitl v bludišti plném dveří, jídlo ho málem rozplakalo a na dvoře se pásly zakrslé kozy.
Hledání začíná už venku
Zdeněk Pohlreich se v druhém dílu nové řady pořadu Ano, šéfe! vydal do Drahotuš u Hranic a přál si jediné, a sice upřímné moravské přivítání a provoz s duší. Jeho první postřeh ale vyzněl spíš zklamaně. Před restaurací stálo auto s nápisem rozvoz jídel. „Lidská lenost dosáhla vrcholu,“ řekl bez váhání.
Ani cesta dovnitř nebyla snadná. Žádné jasné značení, několik dveří a žádný směr. Pohlreich chvíli bloudil a nevěděl, kudy vlastně vstoupit. Až po několika pokusech se mu podařilo dostat do provozovny, která působila jako labyrint.
V kuchyni ho už čekal provozní David. „Já se cítím jak u zubaře v čekárně, také nevím, co mě čeká,“ svěřil se hned v úvodu, když na něj dolehla nervozita z natáčení.
Interiér s jelenem, ale chuť chybí
První dojem z prostoru nebyl špatný. Restaurace byla na pohled útulná, s dřevem, dekory a decentními barvami. Pohlreich ale dlouho nadšený nevydržel. „Pěkný design tady mají. Když se podíváš kolem sebe, tak vidíš, že ta restaurace je v pr*eli, jediné, co tu je důkladné, je prezentace jelena,“ zhodnotil.
Jídlo pak jeho náladu definitivně dorazilo. Objednal si sekanou, ale zážitek to rozhodně nebyl kulinářský. „Sekanou jsem si dal tady, mně už na tom životě nezáleží,“ poznamenal s typickým humorem, v němž byla slyšet i rezignace. A když mu přistály na stole další talíře, jen mávl rukou.
Pomocnice s názorem a kozy za rohem
V kuchyni se objevila i Eviťa, pomocná kuchařka, která se snažila držet krok a zároveň Pohlreichovi neustále dávala najevo, co si myslí. Komunikovala, poslouchala, vstupovala do hovoru i tam, kde by jiní mlčeli. Přesto působila autenticky a s dobrými úmysly.
Když se Pohlreich pustil do objevování dalších částí areálu, nestačil se divit. Za jedněmi dveřmi byla kuchyně, za dalšími výčep, pak chodba, sklad a další a další místnosti. A venku? Zakrslé kozy a ovečky. „Tohle není možný, sem přijedeš a máš miliardu vjemů, jenže 99 procent z nich je úplně blbě,“ shrnul své dojmy.
Premiéra druhé epizody letošního Ano, šéfe! je 4. 9. ve 21:40 na Primě, nebo už nyní na prima+.

Ano, šéfe: Letovský statek upadl v zapomnění. Tortilla v jihočeské restauraci? Pohlreich se nestačil divit
Zdroje: autor, FTV Prima, Ano šéfe

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 

