Během natáčení Ano, šéfe! tekly nervy i pot. Digestoř zmizela, bordel zůstal, ale Jakub nakonec dostal pochvalu a uvědomil si, co je v životě důležité.
Šéf se vrátil a nešetřil kritikou. Ale tentokrát to mělo jiný výsledek
Do známé kuchyně zavítal po čase znovu Zdeněk Pohlreich. Už při příchodu ale dal najevo, že iluze si nedělá. „Bordel jak v tanku, ty jsi prostě nepoučitelný,“ pronesl při pohledu na kuchyň. Digestoř, která dřív vadila, tentokrát zmizela, ale šéf měl stále co řešit.
Jakub se mu snažil vysvětlit, co všechno se za tu dobu změnilo. „Jaké výtvory mi nabídnete a co je to žeroun, nebo myslíte žahour?“ zazněla typická rýpavá poznámka. Přes počáteční nervozitu se atmosféra postupně uvolnila a došlo i na ochutnávku jídel, která šéfa překvapila.
Vzpomínky nejsou jen růžové. Ale poučné
Sám Jakub dnes na natáčení vzpomíná s respektem. „Byl to zážitek, zkušenost. Ale nebudu lhát, že to bylo snadné. Dokonce bych řekl, že to mnohdy bylo nepříjemné. Šlo se až na dřeň,“ přiznal. Zdeněk Pohlreich mu však podle jeho slov pomohl otevřít oči. „Někam se sunu, vnímám pořád jeho doporučení, a díky za to.“
Jedním z nich bylo i to, že by měl myslet na rodinu. „Řekl mi, že nemáme mít pořád otevřeno, že to stejně nikdo nečeká. Mám čas na rodinu, což je dobré,“ hodnotí Jakub a s úsměvem dodává, že dnes už to v kuchyni není jen o výkonu, ale i o rovnováze.

Hvězda, která připomíná, že je kam růst
Restaurace dnes stále funguje pod jeho vedením. Jídelní lístek je zjednodušený, menu sestavené z čerstvých surovin a přizpůsobené lokalitě. „Vařím z toho, co má smysl. Míň jídel, ale poctivě,“ říká Jakub. A hosté? Ti se vracejí nejvíc na burgery, masa a klasické hotovky.
Zdeněk Pohlreich se nakonec rozloučil smířlivě. „Nemaž mi med kolem huby, já vím, že tě seru, ale seru tě ve tvým vlastním zájmu,“ řekl mu napřímo. Jakub dostal kulantní nabídku, vstupenku do kuchyně a hvězdičku, ne jako ocenění, ale jako připomínku. „Můžeš si ji schovat, nelepit a mít ji jako připomínku toho, že je stále v čem se zlepšovat.“
Dnes už to bere s nadhledem. „Bylo to tvrdý, ale pomohlo mi to. A díky tomu mám víc času, víc nadhledu a pořád chuť vařit. A to je, myslím, dost.“
Pořad Ano, šéfe! můžete sledovat vždy ve čtvrtek na Primě.

Ano, šéfe: Letovský statek upadl v zapomnění. Tortilla v jihočeské restauraci? Pohlreich se nestačil divit
Zdroj: Ano, šéfe!, FTV Prima



