Bruntál se stal dalším cílem Zdeňka Pohlreicha a jeho Ano, šéfe!. Slavný šéf přijel vlakem a hned zamířil do malé nádražní restaurace. Tu vede Marta Virágová, která přiznává, že stojí na hraně krachu.
Srdcovka z dětství i tvrdá realita na talíři
Zdeněk Pohlreich si výběr místa obhájil osobně. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři… A myslím si, že otevřít si hospodu na nádraží v Bruntále bude asi výzva.“ Do Moravskoslezského kraje proto zamířil s cílem pomoci, ale i s obavami.
Hospodu provozuje Marta Virágová. Sama přiznává, že podnik dlouhodobě ztrácí. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku. Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech, a jestli se to nezlepší, budu muset skončit.“
Slibný začátek vystřídala ledová sprcha
Při příchodu si šéf pochvaloval atmosféru. „Tady to vypadá slibně.“ Pak ale přišla ochutnávka a nadšení opadlo. „Paní vedoucí je v kuchyni, to je vždy špatný signál.“
A nebyl jediný. V kuchyni panuje nervozita, padá přiznání: „Já se bojím jako sviňa.“ Mezitím šéf komentuje stav jídel: „Tomu sýru se uvnitř strouhanky nelíbí, utíká na všechny strany…“ Maso v polévce není vábné, gulášová vodová.

Verdikt byl neúprosný: „Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je ale i polévka blbá, je to znamení. Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, ale dejme tomu, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, nic se tu neděje, proč bys to měl jíst, tyhle věci?“ Šéf si nebere, jak jsme zvyklí, servítky.
Zmatek v kuchyni a boj o důvěru
Šéf si pak sedl k Martě a otevřeně popsal stav kuchyně. „Je to dost špatný, řeknu vám konkrétně v čem.“ Marta jeho upřímnost přijala. „Šéf řekl holej fakt.“
Druhý den začíná hekticky. Před zátěžovým testem přichází konflikt s kuchařkou Iris. „Co kecáš,“ vyletí na šéfa, když jí oznámí, že nejsou navařené obědy. Šéf proto přebírá otěže a začíná připravovat omáčku na roládu. Chybí i základní vybavení. „My jsme se začali učit vařit v okamžiku, kdy je hospoda plná lidí. To je dobrý. A tobě Iris, dám jednu radu, Ne*e* mě.“
V kuchyni vládne zmatek, nikdo neví, co má dělat. Šéf shrnuje: „Základem je příprava, vyfutrovat všechno.“ Situace vrcholí tím, že Iris oznamuje, že odchází, a přiznává, že už jedná o novém místě.
Zda se Marta z této šlamastyky dostane, jestli šéf stihne nádražku zachránit a jaký bude osud Iris, ukáže až další pokračování.
Premiérový díl pořadu Ano, šéfe! sledujte ve čtvrtek 23. října na Primě. Díl je již nyní na prima+.

Pondělní díl Ulice: Podezření na těhotenství, nové důkazy, krádež a Soňa přitvrdí
Zdroj: Ano, šéfe!, Ukázka z epizody, Prima