Miroslava Pikolová (31) otevře tento týden kuchařskou show Prostřeno. Bývalá studentka muzikálu a současná influencerka vezme soutěžící nejen ke svému stolu, ale i do svého duchovního světa. A chvílemi to bude opravdu osobní.
Umění, tanec i mantry. Miroslava žije bez pravidel
Pondělní hostitelkou bude Miroslava Pikolová, která má za sebou studium muzikálu na konzervatoři a v současnosti se živí jako influencerka, tanečnice, herečka a modelka. Do pořadu se přihlásila hlavně pro zábavu a zážitky, výhru vůbec neřeší. Jak sama říká, žije bez forem a pravidel. Má ráda tanec, přírodu, a také duchovní aktivity jako om chanting, tedy společné zpívání manter. Mirku můžete znát i z dvou reality show o hledání lásky, které vysílá konkurenční televize. Ani v jedné ale lásku nenašla.
Své hosty přivítá v duchu otevřenosti a uvolněnosti, která je pro ni typická. Už při modlitbě před jídlem se neubrání slzám, což napoví, že s emocemi se u ní rozhodně šetřit nebude. Připraví menu, které vychází z jejích vlastních chutí a přesvědčení. Nově je veganka, a tomu odpovídá i složení pokrmů. V jídelníčku tak chybí jakékoli živočišné produkty.
Veganka s odvážnou minulostí a obrazová zábava
Miroslava si pro pondělní večer připravila také vlastní program, a to malování obrazů. Nejde ale o žádnou klasickou aktivitu, hosté budou překvapeni, co všechno na stěnách uvidí. Některé z obrázků totiž připomenou i odvážnější polohy její osobnosti. Kombinace duchovna a polonahých snímků vyvolá různé reakce. Jeden z pánů dokonce raději zůstane stranou a pohledům se vyhne, protože se obává reakce své manželky.
I přesto Miroslava působí na část hostů jako velmi sympatická a autentická. Zpočátku rezervovanější parta se postupně uvolní a večer nabere pohodovou atmosféru. Miroslava se ukáže jako žena, která si jde svou cestou a dokáže své hodnoty předat i ostatním, aniž by působila nátlakově.

Slzy, úsměvy a mandle vyloučeny
Během večera se ukáže i pár praktických věcí. Třeba to, že Mirka nesmí mandle ani jablka kvůli alergii. V kuchyni se ale cítí jistá, i když nepovažuje vaření za svou hlavní vášeň. Důraz klade spíš na vzhled a celkovou kompozici. Ráda tvoří ozdoby a výsledek na talíři tomu odpovídá. Co se týče chování u stolu, vadí jí mlaskání nebo mobil v ruce, což ale u pondělní tabule není potřeba řešit.
Její přístup k soutěži je uvolněný, nevnáší do hry žádné soutěžní napětí, večer má lehký a přirozený průběh. Hosté odcházejí s novými dojmy – někteří možná i s drobným zamyšlením nad tím, co všechno se dá spojit. Víra, umění, veganství i fotky, které nejsou pro každého.
Pokud chcete ochutnat něco z pondělního veganského menu, tady je recept na Mirčin dezert. Veganská pěna s banány a avokádem vznikne smícháním 500 gramů banánů, 260 gramů avokáda, 120 gramů arašídového másla, 35 až 40 gramů kakaa, 70 až 80 gramů javorového sirupu a 20 gramů citronové šťávy. Vše rozmixujte v termomixu na střední rychlost po dobu zhruba 15 sekund. Hotovou směs rozdělte do skleniček a ozdobte čerstvými malinami, borůvkami a lístkem máty.
Prostřeno! sledujte každý všední den v podvečer na Primě, s předstihem na prima+.




