Ve středu se role hostitele v Prostřeno! ujme zpěvák Jan Bendig (31). Věří v klidný týden a dobré jídlo. Své hosty přivítá ve svém domě, kde s ním žijí čtyři pejsci, a atmosféru dotvoří zpěvem vánočních koled s dětským sborem.
Hudba, úsměv a láska k pejskům
Jan se rozhodl vstoupit do soutěže s přesvědčením, že půjde o příjemný a nekonfliktní týden. Sám soutěž rád sleduje a chce si účast užít. Pokud by vyhrál, věnoval by peníze psímu útulku. Žije v domě se čtyřmi psy a jakmile dorazí hosté, hned je vítá v duchu domácí pohody. Interiér si sám upravil a výzdobou některé z přítomných dojme.
Zábava večera je pro něj jasná volba. Vánoční koledy, které si připravil se sborem, prozrazují jeho hudební duši. Večer má klidný průběh, bez přehnaného napětí nebo afér. Hostitel si vaření užívá, i když přiznává, že na něj musí mít čas. U stolu oceňuje čistotu a pořádek, špinavé nádobí ho rozčiluje.
Bez kopru a syrového masa, ale zato s řízkem a výpečky
V kuchyni se Jan cítí jistě, rád vaří pálivá jídla a mezi jeho oblíbené pokrmy patří výpečky nebo poctivý řízek. Naopak se vyhýbá koprovce a nikdy by nesnědl syrové maso. Je alergický na laktózu, což zohlední i při přípravě dezertu pro pondělní hostitelku.
Debata u stolu se postupně stočí i k veganství, a ačkoli Jan Bendig vegansky nejí, připraví pro Mirku alternativní verzi svého dezertu. Večer je pohodový, bez zbytečného dramatu, které někteří možná i očekávali. Mezi hosty panuje přátelská atmosféra, i když občas dojde na drobné popichování. Celkově ale večer působí vyrovnaně a s úsměvem.

Zpěvák srdcem i talířem
Zpěvák chce hostům předvést jídla, která umí nejlépe a považuje je za top. A přesně tak k celému večeru přistupuje. Bez přetvářky, s klidem a dobrou náladou. Kolik bodů nakonec od svých soupeřů získá, zůstane na nich. Jedno je jisté, energii večera si nastavil podle sebe. Jak sám říká: „To je život – takovej, jakej je.“
Pokud si chcete doma připravit něco ze středečního menu, můžete vyzkoušet jeho bublaninu. V míse smícháte dva hrnky polohrubé mouky, půl hrnku slunečnicového oleje, půl hrnku hořkého kakaa, jeden hrnek cukru krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, hrnek mléka a dvě vejce. Směs důkladně promíchejte a nalijte na promazaný pekáč. Na těsto rovnoměrně rozložte jeden hrnek borůvek, jeden hrnek jahod a kousky mléčné čokolády. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 45 minut.
Prostřeno! sledujte každý všední den v podvečer na Primě.




