„Dálnice hotová, zázraky se dějí,“ poznamenal s úsměvem Zdeněk Pohlreich, když po delší době mířil s Ano, šéfe! k restauraci Letovský statek. Tentokrát ho čekalo příjemné překvapení.
Když se šéf zastaví na dršťky
Letovský statek leží kousek od dálnice a už samotná cesta k němu naznačuje, že sem se nejezdí jen kvůli výhledu. „Dám si drštkovou polévku, dršťky s dipem, králíka načerno…“ vyjmenoval Zdeněk Pohlreich, sotva usedl ke stolu. Výběr menu ho očividně potěšil.
„Jak to vypadá z venku, vypadá to i zevnitř, dobrý, no,“ zhodnotil prostředí a přidal pochvalu i personálu. Podle kuchaře je klíčové, že je restaurace dobře vidět z cesty: „Když budou vědět, že tu dostanou dobré jídlo, sjedou.“
Ochutnávka dopadla nad očekávání. „Smažené dršťky jsou neobvyklé, ale super. Hezky nandané. Tady se něco muselo stát. A jehněčí kolínko se musí dobře dopéct. Fakt mi to chutná,“ chválil šéf během servisu. „Zajíc načerno? To už dneska skoro nikdo neumí, a přitom dobrý. Super. Mňam, mňam, to je prďák.“
V kuchyni to šlape, pochvala zasloužená
Pohlreich se rozhodl zajít přímo do kuchyně. „Kamaráde, to je hostina jak prase. Kdo to vaří, musím se podívat,“ prohodil cestou. Tam ho čekal usměvavý tým a vůně, která napověděla, že to tu berou vážně. „Mám z tebe radost, kamaráde,“ ocenil kuchaře.
Na závěr přišlo hodnocení, které překvapilo i samotný personál. „Je to neuvěřitelná změna proti tomu, co tady bylo první den. Takže na jednu hvězdu to není,“ řekl nejdřív Zdeněk Pohlreich, aby vzápětí dodal: „Je to totiž na dvě. Mám z vás nefalšovanou radost.“
Majitel Ludvík Friebel: „Válčíme, co to jde“
Ludvík Friebel, který Letovský statek vede, se po natáčení netajil smíšenými pocity. „Po oznámení, že jdeme do tohoto pořadu, nadšený nebyl nikdo. A ani dnes by do toho nešli, já ale klidně a hned,“ přiznal.
Překvapilo ho hlavně, jak detailně štáb zachycuje dění. „Chápal jsem, že kamery budu mít za zády, ale nenapadlo mě, že porty budou zapnuté neustále, takže štáb věděl vše, co se děje. Toto bylo náročné. Celkově jsem ale rád, že tu Zdeněk byl, nakopnul mě k dalšímu fungování. Někam se posouváme, jsem rád, že to vnímám nejen já, ale i hosté.“
Jak si vede Letovský statek dnes
Po televizní zkušenosti se podnik dál snaží udržet laťku vysoko. „Válčíme, co to jde. Návštěvnost se mění, někdy je plno, jindy prázdno. Jsem rád za stručnější jídelák. Taky bych potřeboval jednoho kuchaře navíc. Takového, který by pomohl Michalovi, který kuchyni opravdu táhne,“ říká Friebel.
Na otázku, zda by účast v pořadu doporučil i jiným, odpověděl bez váhání: „Rozhodně ano. Hodně nám to dalo. A jak sem nám daří, můžete ohodnotit i vy.“
Na všechny díly Ano, šéfe! se můžete podívat na prima+.

Modelky Playboye zemřely násilně. Za zdmi luxusu se odehrávaly osudy plné manipulace a strachu
Zdroj: Ano, šéfe!, FTV Prima, prima+


 
  
  
  
  
  
  
 

