Devadesátkové Prostřeno!: Zámek, chaos, rocker v kuchyni i bývalý člen Maxim Turbulenc

Někdy stačí otevřít staré CDčko nebo narazit na záznam z Maxim Turbulenc a hned jste zpět, tedy v devadesátkách. Právě tuhle dobu si připomeneme v nové sérii Prostřeno!, která od pondělí 1. září přivede před kamery pětici známých jmen z dob, kdy se videoklipy natáčely na VHS. Tentokrát ale nepůjde o mikrofony ani hity, na řadě jsou hrnce, pánve a hodnocení od soupeřů.

REKLAMA

Pondělí

Týden odstartuje rocker Jarek Filgas, který se rozhodne pohostit ostatní v Krkonoších. Jeho menu bude laděné do valašské kuchyně, ale nejde jen o jídlo. Jarek vkládá do vaření kus sebe. Kaldoun s názvem „Kokodák“, voňavé mašíko i rockerská dezertní tečka ukážou, že má cit pro kombinaci chutí.

Jenže pohodovou atmosféru naruší excentrický Jiří Koběrský, který se objeví na bruslích a začne mluvit víc než je zdrávo. Jarek se snaží zachovat klid, ale jak dlouho se to dá vydržet? I takový návrat do devadesátek může být hořkosladký.

Úterý

Další den se parta přesune na moravský ranč, kde bude vařit Petr „Ajfel“ Novák. Bývalý člen kapely Maxim Turbulenc se pokusí propojit vzpomínky s moderní kuchyní. Jeho menu je klasika s nádechem stylu, hostům připraví hamburger, hovězí vývar, znojemskou a slavný čokoládový cheesecake.

U stolu se ale rozběhne debata, jestli si Ajfel s dezertem pomohl víc, než přiznal. Sledují se stopy, porovnávají indicie. Přitom jde o mnohem víc než o jídlo, tedy o důvěru, tempo týdne i to, jak moc se dá ještě spolehnout na devadesátkové přátelství.

Středa

Třetí večer bude patřit Jiřímu Koběrskému, který hosty nepozve domů, ale na zámek. V modrém županu otevře dveře štábu a celý den v něm i zůstane. Místo vaření se bude věnovat hudbě, chůzi po chodbách a neustálému přenášení věcí. Na vaření ale nedojde.

Ve chvíli, kdy přicházejí hosté, není připraveno vůbec nic. Nastává improvizace, údiv, a nakonec i příjezd policie. Někdo se tomu směje, jiný už ztrácí trpělivost. Střed týdne se mění v bod zlomu. Všichni si začínají uvědomovat, že jít do pořadu s hvězdami 90. let nemusí být procházka růžovým retro parkem.

Čtvrtek

Čtvrtý den přichází Jirka Basta, bývalý dýdžej a nyní rozhlasový moderátor. V jeho kuchyni konečně zavládne struktura, i když názvy jídel jako „kokotštejnský létající talíř“ hosty trochu matou. Jeho menu ale boduje, hosty zaujme především uzená česnečka a zapečená krkovička.

Večer je poznamenán napětím z předešlého dne. Všichni čekají, jestli se Koběrský vůbec objeví. A pokud ano, jestli to bude s klidem, nebo s dalším výstupem. Basta se snaží kormidlovat průběh večera klidně, ale ne všechno má ve své moci.

Pátek

Na závěr týdne se role hostitele ujme Zdeněk „Style“ Hrubý. Ten připraví středomořské menu, které podpoří i pomoc jeho partnerky. Grilovaná pita, souvlaki i jogurtový dezert dají stolu lehkost a naději, že vše skončí v přátelském duchu.

Jenže právě přítomnost přítelkyně vyvolá u některých hostů otázky. A vrací se i staré bolístky z celého týdne. Bude mít jídlo poslední slovo, nebo se i poslední večer zvrtne v nečekaný moment? A kdo si odnese výhru, a co s ní vlastně zamýšlí?

Na „devadesátkové“ Prostřeno! se můžete dívat od pondělí 1. září na Primě.

Zdroj: Prostřeno!, FTV Prima

Marie Kučerová, DiS.
Marie Kučerová, DiS.
Jsem nadšený fanoušek různých filmových žánrů, seriálů i dobrých reality show. Psaní se věnuji již od roku 2015, mám za sebou pestrou škálu článků s nejrůznější tematikou.

Další články
Související

Pondělní Prostřeno: Za plotnou i na Instagramu. Influencerka Alena Jugová (49) to roztočí s dcerou i maminkou

Do pondělního Prostřeno! tentokrát vstoupí digitální svět. Influencerka a podcasterka Alena Jugová (49) otevře dveře svého domova, kuchyně i srdce.

Vychytávky Ládi Hrušky: Cvičení s Hankou a plechovkou, pomazánka z dýně i buchta z červené řepy

Láďa Hruška se vrací s novým dílem svého oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Opět roztočí další várku nápadů, triků a domácích receptů, které potěší.

Zahradnice po ruce: Zahrada jako restaurace a půda jako poklad

Zahradnice Lenka Eywa v neděli ukáže, že skutečný gastronomický zážitek se rodí ze zdravé půdy. A může ho zažít úplně každý.

Hořela před očima celého světa. Pět let po požáru se Notre-Dame znovu otevřela a dokument ukazuje, jak ji zachránili

V dubnu 2019 Notre-Dame zachvátil požár, který sledoval celý svět. Pět let poté se stavba znovu otevřela veřejnosti. Dokument ukazuje, jak probíhala záchrana.

Páteční Prostřeno: Poslední večer bude patřit Michaele a každý chod bude mít svůj příběh

Brigádnice Michaela uzavírá soutěžní týden Prostřeno! a pozve hosty ke stolu, kde bude hlavní ingrediencí upřímnost a srdečnost.

Čtvrteční Prostřeno: Kristýna dodnes netuší, kdo ji do soutěže přihlásil. Lidem chce ukázat jiný příběh

Kristýna sází ve čtvrtečním Prostřeno! na exotiku a osobní příběh. S manželem z Nigérie a dvouletou dcerou žijí v Třebíči a připraví jejich oblíbená jídla.