Úterní Prostřeno! u Ajfela z Maxim Tubulenc: Vystudovaný astronom pozve hosty na moravský ranč

Petr „Ajfel“ Novák (49) v dnešním Prostřeno! naservíruje poctivou českou klasiku, ale večer rozhodně nebude jen o jídle. Hosty vezme na moravský ranč, zavzpomíná na slavné devadesátky a oslaví 30 let kapely Maxim Turbulenc. Hudebník, který miluje guláš, koně a astronomii, se chce podělit nejen o talíř, ale i o radost.

REKLAMA

Maxim Turbulenc slaví, vaří se na ranči

Na druhou večeři tohoto týdne se parta soutěžících z pořadu Prostřeno! přesune z domova do přírody. Petr Novák, známý především jako Ajfel z kapely Maxim Turbulenc, své soupeře nepřivítá ve vlastní kuchyni, ale na moravském ranči, kde s kapelou natáčeli videoklip. Místo panelákové kuchyňky se tak postaví za profesionální sporák, a rozhodně ne sám. Do soutěže se totiž přihlásil společně s kolegou z kapely, s níž slaví neuvěřitelných třicet let od založení.

„Maxim Turbulenc jídlo vždy spojovalo,“ říká Ajfel, pro kterého vaření není jen povinnost, ale hlavně radost a relax. Nabídku do pořadu prý přijal hlavně kvůli zábavě, ale pokud by se na něj usmálo štěstí, výhru by chtěl využít na pomoc druhým. „Mám charitativní charakter,“ poznamenává s úsměvem.

Guláš, vývar a cheesecake

Večer bude ve znamení tradiční kuchyně, jakou mají kluci z kapely nejraději. Na úvod servíruje mini hamburger, pokračuje silným hovězím vývarem, hlavním chodem bude znojemská s knedlíkem a na závěr čokoládový cheesecake. Sladkému příliš neholduje, ale jak sám tvrdí, zatím nebylo nic, co by alespoň neochutnal.

Jídla volil podle vlastního gusta i vkusu kapelního parťáka. Českou kuchyni považuje za srdcovou záležitost, a nejvíc si prý pochutná na poctivém guláši. U stolu mu nejvíc vadí vysypaný popelník, jinak je ale podle vlastních slov velmi tolerantní hostitel.

Kromě vaření se Ajfel věnuje také hudbě, autům, koním a netradičně i astronomii, kterou původně vystudoval. A právě čtyřnozí miláčci budou součástí večerní zábavy – soutěžící se projedou na koni, což je v historii pořadu poměrně netradiční zážitek.

Devadesátky, příběhy z kuchyně i životní motto

Diváci se mohou těšit nejen na jídlo a zábavu, ale také na řadu historek, protože Ajfel patří mezi ty, kteří při vaření rádi povídají. „Mám hodně historek a rád při vaření něco povyprávím,“ prozradil. A že se za třicet let na české hudební scéně stalo leccos, je víc než jasné. Kapela Maxim Turbulenc dnes čítá už jen dva členy, ale vzpomínek bude nejspíš požehnaně.

Večerní atmosféru ale může trochu narušit jeden ze soutěžících. Jirka Koběrský bude v první části večeře poměrně zamlklý, ale v té druhé se rozjede natolik, že možná přehluší i Ajfela. Jak si s tím zkušený showman poradí, uvidí diváci už dnes večer.

Petr Novák se podle svých slov řídí mottem „Bez dobrého jídla to prostě nejde.“ A to je asi nejlepší pozvánka, jakou dnes Prostřeno nabídne.

Na úterního hostitele se můžete podívat již dnes večer na Primě.

Zdroj: FTV Prima, Prostřeno!

Marie Kučerová, DiS.
Marie Kučerová, DiS.
Jsem nadšený fanoušek různých filmových žánrů, seriálů i dobrých reality show. Psaní se věnuji již od roku 2015, mám za sebou pestrou škálu článků s nejrůznější tematikou.

Další články
Související

Pondělní Prostřeno: Za plotnou i na Instagramu. Influencerka Alena Jugová (49) to roztočí s dcerou i maminkou

Do pondělního Prostřeno! tentokrát vstoupí digitální svět. Influencerka a podcasterka Alena Jugová (49) otevře dveře svého domova, kuchyně i srdce.

Vychytávky Ládi Hrušky: Cvičení s Hankou a plechovkou, pomazánka z dýně i buchta z červené řepy

Láďa Hruška se vrací s novým dílem svého oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Opět roztočí další várku nápadů, triků a domácích receptů, které potěší.

Zahradnice po ruce: Zahrada jako restaurace a půda jako poklad

Zahradnice Lenka Eywa v neděli ukáže, že skutečný gastronomický zážitek se rodí ze zdravé půdy. A může ho zažít úplně každý.

Hořela před očima celého světa. Pět let po požáru se Notre-Dame znovu otevřela a dokument ukazuje, jak ji zachránili

V dubnu 2019 Notre-Dame zachvátil požár, který sledoval celý svět. Pět let poté se stavba znovu otevřela veřejnosti. Dokument ukazuje, jak probíhala záchrana.

Páteční Prostřeno: Poslední večer bude patřit Michaele a každý chod bude mít svůj příběh

Brigádnice Michaela uzavírá soutěžní týden Prostřeno! a pozve hosty ke stolu, kde bude hlavní ingrediencí upřímnost a srdečnost.

Čtvrteční Prostřeno: Kristýna dodnes netuší, kdo ji do soutěže přihlásil. Lidem chce ukázat jiný příběh

Kristýna sází ve čtvrtečním Prostřeno! na exotiku a osobní příběh. S manželem z Nigérie a dvouletou dcerou žijí v Třebíči a připraví jejich oblíbená jídla.